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Dear

MMISS10
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FACSIMILE ( 405) 522-0063

I am writing in response to your inquiry regarding whether digital downloaded images are
subject to sales and use tax in Oklahoma. 

FACTS

has sales tax nexus with the state of Oklahoma, is currently collecting and
remitting sales tax and is planning to start a new line of digital scrapbooking products to be
purchased and downloaded by customers in Oklahoma. All servers will reside in Utah. 

QUESTION

Are purchases of digital downloaded images taxable? 

RESPONSE

In Oklahoma, unless specifically exempted by the provisions of the Oklahoma Sales Tax Code, 
sales tax is levied on the gross receipts from the sale of tangible personal property, certain
services and other enumerated transactions. 68 O. S. § 1354. Use tax is levied on the purchase

price of all tangible personal property, not otherwise exempted, which is brought into Oklahoma
for storage, use or other consumption within Oklahoma. 68 O. S. § 1402. Tangible personal

property is defined to mean " personal property that can be seen, weighed, measured, felt, or
touched or that is in any other manner perceptible to the senses ... [ and] includes electricity, 

water, gas, steam and prewritten computer software ". Digital images delivered electronically do

not constitute tangible personal property. Moreover, transfers of digital images delivered

electronically do not fall within one of the enumerated transactions subject to sales tax under the
Sales Tax Code. Therefore, the sale of digital downloaded images is not subject to sales or use
tax in Oklahoma. 
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This response applies only to the circumstances discussed in your request of May 27, 2009. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be generally relied upon only
by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

OKLAHOMA TAX COMMISSION

Marc Morrison

Tax Policy Analyst


